Rabarber­muffins med chokladgömma

Snabbt och lätt bakar du dessa goda muffins med spännande fyllning.

14 medelstora

  • 75 g smör el margarin
  • 1/2 dl valfri grädde
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ca 3 rabarberstjälkar
  • 100 g mörk block­choklad

Dekoration:

  • 2 msk florsocker

Ugn 225°

Gör så här:

  • Smält matfettet i en kast­rull.
  • Låt det svalna.
  • Tillsätt grädden.
  • Rör ner socker, vaniljsocker och ägg.
  • Blanda vetemjöl och bak­pulver i en skål.
  • Tillsätt mjölblandningen i kastrullen.
  • Rör ihop till en smet.
  • Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
  • Skala och skiva rabarbern fint, hacka block­chokladen grovt.
  • Lägg någ­ra rabarberskivor och lite cho­kladhack i varje muffins­form.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  • Låt muffinsen svalna under bakduk.
  • Pudra över florsocker.

Förfrågan

    Har du frågor om våra produkter? Lägg till en eller flera produkter här från våran sortimentsida och skicka in till oss.