Punschkaka med vit choklad

Så enkelt och så gott… Välj själv om du vill smaksätta med punsch eller alkoholfri arrak.

ca 6 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

  • 1½ dl crème fraiche
  • ½ dl punsch el alkohol­fri arrak

Dekoration:

  • 100 g vit choklad

Ugn 200°

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diam.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl. bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen. Grädda kak­an mitt i ugnen ca 30 min.
  5. Låt kakan svalna. Dela kakan på mitten till två halvcirklar.

Fyllning:

Smula ner ena kakhalvan i en matberedare och kör till­sammans med créme fraiche och punsch. Låt smeten stå en stund i kylen och bli fast.Dela den andra kak­halvan vågrätt till två bottnar. Bred 2/3 av fyll­ningen på den undre delen och lägg den andra ovanpå. Bred resten av fyllningen ovanpå och längs sidorna på kakan.

Dekoration:

Riv chok­laden på rivjärnets gröv­sta del och ställ in i kylen en stund så att chokladen blir riktigt kall. Täck sedan kakan ovanpå och runtom med chokladrivet.


Förfrågan

    Har du frågor om våra produkter? Lägg till en eller flera produkter här från våran sortimentsida och skicka in till oss.