Choklad är hälsa

Visst anade vi, och i synnerhet kände vi. att det är hälsosamt med en bit fin choklad. Men, visste du att choklad också kan:

  • Bota hjärtsjukdomar
  • Motverka cancer
  • Öka livslängden
  • Stärka immunförsvaret
  • Minska förkylningsrisken

Nya internationella medicinska rapporter radar upp positiva effekter av att äta choklad.Bl.a.visar holländska forskare i den ansedda medicinska tidskriften Lancet att choklad tack vare den höga halten katekin, en antioxidant, kan motverka cancer och hjärtsjukdomar.Forskarna säger att mörk choklad innehåller den högsta koncentrationen av katekin. Jämfört med te, som tidigare var känt som den bästa källan till katekin, så finns det nästan 4 gånger mer av denna sntioxidant i mörk choklad.En annan fördel med mörk choklad är att den innehåller mindre fett än ljus choklad.

Forskare vid det kända universitetet i Westmister säger att choklad kan minska risken för förkylning med upp till 50%.

Bara doften av choklad stärker immunförsvaret genom en känsla av lust, hävdar Min Lee, forskningsledare vid Harvard universitetet. Hon visar i sin forskning hur chokladätare lever längre än människor som inte äter choklad. Flera rapporter som redovisades vid den vetenskapliga konferensen AAAS i iWashington, bekräftar att choklad är bra för hjärtat, i synnerhet choklad med hög halt kakao.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4696435/


Förfrågan

    Har du frågor om våra produkter? Lägg till en eller flera produkter här från våran sortimentsida och skicka in till oss.